Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите избират заместници на постовете, заемани от Христо Бисеров

Снимка: БГНЕС

Извънредното заседание на Народното събрание започна, като депутатите дебатират по първата точка от дневния ред проект за решение за избиране на заместник-председател на Народното събрание. Отхвърлено беше предложението на ГЕРБ цялото заседание да се излъчва по националните радио и телевизия, както и искането на партия "Атака" - точка първа да се предава пряко.

Всички парламентарни групи излязоха с декларации относно ситуацията с бежанците и проявите на насилие в последните дни.

На извънредното заседание на Народното събрание бяха избрани заместници на постовете, заемани досега от Христо Бисеров. Той се оттегли от политиката и срещу него започна разследване за преводи на големи суми към офшорни сметки на Сейшелските острови.

Депутатите ще се съберат за заседанието, но от ГЕРБ казаха, че няма да се регистрират в залата в началото му и няма да участват в дискусията за избор на заместници на Бисеров. От партията на Борисов обявиха, че по този начин няма да подкрепят "едно задкулисие в българския парламент".

Нерегистрирането в зала няма да е за първи път за ГЕРБ. Това обаче от предишна практика е поставило пред изпитание мнозинството на ДПС и БСП, което не е възможно без регистрацията на "Атака". Още повече, че "Атака" на няколко пъти не се регистрираше в залата.

От ДПС съобщиха, че за председател на правната комисия ще предложат Четин Казак, а за овакантеното заместник-председателско място ще предложат Алиосман Имамов.

ГЕРБ няма да правят предложения за заместник-председател на НС.

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна