Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среща на випуските в Националната гимназия за приложни изкуства в София

Плакат за изложбата „Среща на випуските”, дело на проф. Георги Янков, възпитаник на Националната гимназия за приложни изкуства.
Снимка: Архив
Известни художници от първите три випуска на Националната гимназия за приложни изкуства „Свети Лука” в София зарадваха българската публика с изложбата „Среща на випуските”, която обединява най-новите им творби в експозиционната зала на Художественото училище.
Авторите, продължили развитието си в различни сфери, успяха да изненадат не само публиката, но и самите себе си с творбите, които представят в различни художествени жанрове, някои нетипични за творчеството им.
Голяма част от първите ученици на гимназията живеят и творят в чужбина, но изпратиха за изложбата свои работи и успяха да се срещнат, макар и виртуално като всеки разказа за своята реализация и спомените от годините в гимназията.
Изложбата е не само повод за среща на възпитаниците на престижното училище, но и една възможност да се покаже на родителите и днешните ученици колко добро е образованието в гимназията за приложни изкуства, дала професия на над 3000 младежи.
Художничките Лилия Балева, директор на Националната гимназия за приложни изкуства, и Диана Кръндева, възпитаник на училището, разказаха в „Артефир” за любовта към професията и перспективите пред образованието на изкуствата в България.
По публикацията работи: Невена Праматарова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени