Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни с победа над Турция

Снимка: Sportal

Мъжкият ни национален отбор по волейбол победи с 3:0 гейма, в отделните части  25:23, 25:15, 25:20 точки, Турция в официална контрола, играна в столичната зала "Христо Ботев". Така националите ни завършиха с победа поредицата от четири проверки преди старта на Световната квалификация (3-5 януари 2014). Нашите загубиха предните три контроли.

Селекционерът Камило Плачи използва състав Георги Братоев, Тодор Скримов, Тодор Алексиев, Николай Николов, Теодор Тодоров, Цветан Соколов, Теодор Салпаров и не направи промени  до края на срещата. Волейболистите ни показаха различен облик от предишните приятелски двубои.

Наставникът Камило Плачи заяви, че отборът все още е далеч от облика, който демонстрира на последните големи форуми, но в същото време подчерта, че тимът се е представил по-добре, отколкото в предишните контроли.

Имах сериозен разговор с момчетата. Няма да ви разкрия какво им казах. Аз съм като баща, който е съветвал децата си и искам разговорът да си остане между нас. Конкретно за мача, видях прогрес по отношение на сервиса, а и бяхме по-стабилни в посрещането. В атака също бяхме по-ефективни, но като цяло не играем по начина, по който го правехме преди няколко месеца. Това е нормално, защото в клубовете си състезателите играят с други схеми и са свикнали с тях. Направили сме само 5 тренировки. Не бих казал, че имаме големи проблеми, а по-скоро дребни такива, които трябва да отстраним. Четирима играчи са са вирус, но ще се оправят. Вече имам в главата си състава за световните квалификации, но утре по обяд ще обявя кои двама ще отпаднат от него, коментира след мача Камило Плачи.

 

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна