Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работодатели, синдикати и НПО обсъждат в Пловдив възможностите за работа на хора от ромската общност

Снимка: БГНЕС
Конференция на тема "Етнически толерантен работодател" ще се проведе в Пловдив. Организатор е Социалната фондация "Инди Рома - 97", а финансирането е по Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси". За участие в дискусията са поканени работодатели от цялата страна, представители на синдикатите, общините и  организации на ромската общност.
В рамките на конференцията ще се обсъждат възможности за осигуряване на устойчива заетост на хора от ромското население, както и правни и икономически механизми за стимулиране на работодателите да наемат на работа роми в активна трудова възраст. Ще бъдат представени също актуални социологически и сравнително-правни изследвания по темата, както и иновативен модел за намаляване на случаите на етническа нетолерантност и увеличаване достъпа на малцинства до пазара на труда, приложен  в Чехия.
У нас проектът “Етнически толерантен работодател - трансфер на добри практики за равно третиране“ се реализира  пилотно в областите Пловдив, Пазарджик, Хасково и Стара Загора.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна