Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиано Роналдо класира "Реал" за Купата на Испания

Кристиано Роналдо вкара двата гола при успеха на "Реал" Мадрид срещу "Атлетико" в реванша
Снимка: БГНЕС

Кристиано Роналдо се разписа два пъти от дузпа за победата на "Реал" Мадрид с 2:0 над съгражданите от "Атлетико", с което изпрати своя тим на трети финал в турнира за купата на Испания за последните четири години. Кралският клуб се класира с общ резултат 5:0 и вече чака своя съперник, който ще бъде излъчен от двубоя между "Реал" Сосиедад и "Барселона". Каталунците имат аванс от два чисти гола преди гостуването си в Сан
Себастиян по-късно тази вечер.

Роналдо, който на почивката отнесе удар по главата със запалка, вкара двете дузпи още в началото на срещата и тотално обезмисли оставащите 74 минути до края на мадридското дерби. "Атлетико" пък беше без Давид Вия, Диего Коща, Тибо Куртоа и Филипе Луис. Това даде резултат и натискът на мадридчаните започна "от съблекалнята", а Хавиер Манкило подкоси Роналдо в наказателното поле за първата дузпа, реализирана хладнокръвно от португалеца в седмата минута.

Въпреки многобройните проблеми, "Атлетико" имаше шанс да се отсрами малко след гола на Роналдо, но ударът на Раул Гарсия, който беше преместен от халфовата линия в нападението, намери гредата. Секунди по-късно Емилиано Инсуа събори Гарет Бейл в наказателното поле за втората дузпа в мача, която отново беше реализирана от Роналдо с неговия 34-и гол за сезона.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна