Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Враца домакин на републиканско първенство по борба за юноши

150 състезателя от 25 български клуба се пуснаха в разпределението на медалите в държавния личен шампионат за юноши по класическа борба. Домакин на националния форум е Враца, а схватките се провеждат на два тепиха в спортната зала на местната природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов". Най-вероятно свхватките ще продължат и след 18 часа.

Огромен интерес съпътства борбите днес. Домакините се справиха с тежката задача да организират шампионата и бяха похвалени от функционерите на родната федерация, изпратени да следят какво се случва във Враца.
      Петко Петков
 
 
Първият треньор по борба в града на Ботевата слава Петко Петков беше почетен за своя 80-годишен юбилей. Човекът, създал през 1956 година дружеството, което сега се казва СК "Ботев 93" и възпитал десетки републикански шампиони и носители на отличия от световни и европейски надпревари, беше почетен подобаващо. Петко Петков бе определен за спортист №1 на физкултурното дружество "Ботев" на педесетилетието, а през 2009-а година получи званието "почетен гражданин на Враца", с което могат да се похвалят малко спортисти.

Имената на призьорите очаквайте утре в програмата на радио Видин.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна