Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Едно отличие за Враца на шампионата по класическа борба за юноши

Даниел Банков от врачанския клуб "Ботев 93" донесе единственото отличие за домакините по време на проведения във Враца държавен личен шампионат по класическа борба за юноши. 160 състезателя от 21 български клуба се пуснаха в състезанието, което се проведе на два тепиха в спортната зала на ПМГ "Акад. Иван Ценов".

Даниел Банков се класира трети и спечели бронзов медал в категория до 96 килограма. Съотборникът му Росен Петков завърши седми при 66-килограмовите. Стефан Григоров от монтанския клуб "Слава" завоюва титлата в кат. до 56 кг, а съотборникът му Петър Иванов се задоволи със среброто в кат. до 66 кг.

Представители на БФСКБ останаха впечатлени от организацията на национия форум и обясниха, че неслучайно са дали на Враца още 2 сериозни състезания в тазгодишния календар.

Първият треньор по борба в града на Ботевата слава Петко Петков пък беше почетен за своя 80-годишен юбилей. Човекът, създал през 1956 година дружеството, което сега се казва СК "Ботев 93" и възпитал десетки републикански шампиони и носители на отличия от световни и европейски надпревари, беше почетен подобаващо.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна