Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Врачанският "Ботев 93" първи в държавния лично-отборен шампионат по борба

Врачанският клуб "Ботев 93" спечели първо място в държавния лично-отборен шампионат по борба- класически стил за момчета, на който бе домакин. 214 състезатели от 22 клуба от България се пуснаха на тепиха в спортната зала на Врачанската математическа гимназия.
 
Клуб "Ботев 93" спечели един златен, 3 сребърни и 3 бронзови медала. Отделно от това домакините класираха още четирима души на пето и един на седмо място, което помогна за крайния отборен резултат.
 
Възпитаниците на треньора Юлиян Димитров си тръгнаха с Купата за първото място в тимовата надпревара с актив от 84 точки. Втори останаха борците на "Рилски спортист" Самоков със 75 пункта, а трета е командата на "Левски", която събра 63 точки.

"За първи път печелим отборната титла в тази възраст. Можеше да се представим и по-успешно, но бяхме пресладвани от малшанс. Александър Евтимов получи комоцио и не продължи схватката в своята категория, а от него очаквах злато. Загубихме и други два финала, но общо взето съм доволен от крайния успех"- коментира старши треньорът на врачани Юлиян Димитров.
 
С титла се окичи Едуард Евтимов в категория до 42 кг, който бе обявен и за най-техничен състезател в надпреварата. Представителят на Самоков Симеон Дариуш пък получи признание за най-резултатен състезател.

Сребърни отличия за Враца донесоха Даниел Борисов /32/, Цветелин Борисов /35/ и Мартин Владинов //42/, трети в своите категории пък завършиха Страхил Николов и Цветомир Георгиев /35/, и Михаил Велчовски /42/. С пети места се отчетоха Браян Сандов, Петър Петров, Александър Евтимов и Мартин Иванов.
 
Държавният лично-отборен шампионат бе третото национално първенство по борба, възложено на Враца този сезон. Очевидно организацията на надпреварата в града допада на Федерацията по борба.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна