Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" завърши наравно с "Видима-Раковски" 2:2

"Ботев" завърши с равенство от 2:2 настоящата кампания в "А" футболна група. Футболистите на Антони Здравков бяха на крачка от резила да загубят пред собствена публика от "Видима-Раковски"- отбор, за който отдавна се знае, че е изпаднал от елита. Вместо да зарадват феновете си с изразителна победа, врачани едва стигнаха до равенството в мач от 30-ия кръг, изигран пред около 500 зрители в сряда.

Преди почивката гостите бяха по-умният отбор и логично се оттеглиха след края на първото полувреме с аванс от 2 чисти гола. В 15-та минута Ангел Русев открадна топката от Савич, стигна до аутлинията и прехвърли вратаря на домакините Митов, а от самата голлиния Християн Кожухаров вкара за 0:1. В 29-та минута Митов фаулира откъсналия се сам срещу него Тодор Колев и реферът Ангел Баялцалиев справедливо даде дузпа и вдигна на вратаря на "Ботев" жълт картон. Русев беше безмилостен от бялата точка за 0:2.

Второто полувреме започна с масиран натиск на "Ботев". В 47-та минута резервата Румен Рангелов свали топката с глава към Балтанов, който отблизо намали на 1:2. В 55-та минута пък Балтанов пусна хитър пас за Владинов зад гърба на сините защитници от Севлиево и бившият нападател на "Видима" изравни за 2:2. До края мачът се игра в полето на гостите, но врачанските футболисти не можаха да вкарат победно попадение. Вина за това има Рангелов, който в 63-та и 68-та минута можеше да отбележи, но не съумя да преодолее вратаря на гостите и капитан на "Видима" Стойчев.

В даденото от рефера 3-минутно продължение пък Альошев прехвърли стража на гостите и вратата му в опита си да елиминира последния човек в "синята" крепост.
След мача наставникът на домакините Антони Здравков призна, че отборът му е подценил "Видима" и е изиграл безобразно първо полувреме.

"Наложи се да говоря на висок тон на почивката и момчетата разбраха как трябва да действат. Добре, че не паднахме днес, щеше да е голям срам..."- призна Антони Здравков.

Костадин Ангелов пък беше доволен и от точката. Той отличи дебютанта в редиците си: 16-годишния Преслав Петров. Ангелов, както и колегата му Здравков, обявиха, че не са сигурни наставници на своите отбори за през следващото първенство.

СТАТИСТИКА
"Ботев": Митов, Найденов, Альошев, Маринов, Савич, Балтанов, Валериев /52 Чалъков/, Раденцов /79 Данчев/, Илиев /46 Рангелов/, Коконов, Владинов.
"Видима": Митев, Дреновички, Стойчев, Хр. Кожухаров /74 Гинчев/, Петров /46 Тафраджийски/, Колев, Стойков, Русев /76 Гиев/, Пл. Кожухаров, Панов, Минков.

Голмайстори: 0:1 Хр.Кожухаров /15/, 0:2 Русев /30-дузпа/, 1:2 Балтанов /47/, 2:2 Владинов /55/. Жълти картони: Митов, Рангелов и Владинов "Ботев". Стадион "Христо Ботев" /Враца/- 500 зрители. Главен съдия Ангел Баялцалиев, София.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна