Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Врачански моделисти с 4 медала

Врачанските моделисти спечелиха 4 медала от стартовете във втория кръг на държавния шампионат по автомоделни спортове, които се проведоха през почивните дни при отлична организация на пистата във Враца.
 
Треньорът на домакините Дамян Петров завоюва златото в кралския клас  "Формула 2". Ето какво разказа първият заместник председател на Федерацията Огнян Филипов за самото състезание и изпитанията, на които природата подложи пилотите в него:
"30 пилота от 9 клуба от България участват в състезанието. В убийствената жега се наложи да направим 3-часово прекъсване на квалификациите, защото температурата на асфалта беше около 100 градуса и не беше нормално да се провеждат стартовете. Въпреки че се забавихме с 1 час от предварителната програма, всичко мина добре. Дори дадохме шанс на хората, които не успяха да дойдат за първия ден, да се включат и да покарат в неделя."

В 15-минутния финал в клас "Нитро с пулстартер" Станимир Станев от софийския "Стелди R" спечели срещу младока от тима на "Йелоу такси" Калоян Кокошаров и го победи, завършвайки с 31 обиколки, срещу 24. Кристиян Вражилов от "Стелди R" спечели 30-минутния финал в клас "Нитро" с 95 обиколки. Втори се класира Виктор Робев от Враца с 87 обиколки, а трети завърши Румен Соколов от "Йелоу такси" с 83 обиколки.

В кралския клас "Формула 2" триумфира Дамян Петров- заслужилият майстор на спорта от Враца победи с 1 обиколка Калин Кокошаров във финалната гонка, която продължи 45 минути. Шампионът навъртя 156 обиколки, Кокошаров-155, а третият- Генко Базитов- навъртя с 10 по-малко, или 145 обиколки.
 
В клас "Формула 5" победи Станимир Иванов от софийския клуб "Хоби Дик", който навъртя 81 обиколки, пред Светослав Янакиев от Варна с 80 обиколки и Росен Ралчовски от Враца със 79 обиколки.

Победителите бяха наградени с медали и грамоти. Следващото състезание е на 4 и 5 август, когато във Врачанския балкан до хижа "Леденика" ще се проведе първият кръг от държавния шампионат за модели с висока проходимост.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна