Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинският колодрум е готов за предстоящото Държавно състезание по колоездене

През почивните дни Видин ще бъде домакин на Държавния личен и отборен шампионат за юноши старша възраст на писта. Състезанието е кръг от Републиканския шампионат и ще се проведе на колодрума. Съоръжението е приведено в подходящ за състезание от подобен ранг вид от видинските колоездачи и с паричната помощ на местни неправителствени организации, каза за радио Видин старши треньорът на спортен клуб "Стрела" Велизар Маринов.

"Готови сме на 90% според възможностите, които имаме. Успяхме да приведем в приличен вид колодрума благодарение на децата от клуба, помогнаха и местни организации като "Лайънс клуб" и "Ротари", отчасти и Общината. В състезанието ще участват между 10 и 12 колоездачни клуба с най-малко 50 състезатели. Състезанието е сериозно, защото е държавен отборен и личен шампионат. Очаквам медали от нашите състезатели. Трима са по-изявените видински състезатели- Борислав Петков, Даян Маринов и Слави Димитров, от които очакваме призови класирания.", каза Велизар Маринов.

 

Състезание от подобен ранг се организира за пръв път във Видин. Клубът е успял да разчисти растителността около и във видинския колодрум, замазани са пукнатините на пистата, днес се очертаваха коридорите. В събота и неделя любителите на колоезденето ще имат възможност да наблюдават много интересно състезание, защото видинската писта е най-стръмната в България, обясниха още организаторите.

 

 

 

Състезанието ще бъде официално открито в събота в 9 часа от заместник-кмета на Община Видин Борислава Борисова.

По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна