Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опожариха вишката на врачанските автомоделисти

 

Неизвестни пиромани опожариха вишката, от която врачанските автомоделисти управляват своите автомодели с дистанционно управление край пистта в социалния комплекс в града под Околчица.

Пожарът е лумнал в полунощ срещу събота, като напълно е изпепелил козирката на вишката, а в този си вид съоръжението е напълно неизползваемо. Изгорели са и над 30 автомобилни гуми, които врачанските автомоделисти стопанисват във вишката, като същите се използват за обезопасяване на пистата.

Автомоделното съоръжение е собственост на общинската управа във Враца и се стопанисва от спортно-техническия моделен клуб „Враца”. От две години обаче базата не се охранява.

Според Огнян Филипов, заместник-председател на Българската федерация по автомоделни спортове, този вадналски акт е „част  от плодовете, които берем от съвременната „демокрация”. Поразиите са в размер на около 10 000 лева, но най-лошото е, че в края на септември Враца е домакин на 3-ия решителен кръг от държавния шампионат за модели с двигатели с вътрешно горене и не се вижда кой ще поправи нанесените щети”. Огнян Филипов очаква МВР да си свърши работата и да разкрие виновниците за инцидента.

По публикацията работи: Георги Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна