Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболистките на Монтана със загуба в първата си контрола, участват в турнира "Русчук"

Баскетболистките на Монтана загубиха с 86:96 точки от "Нефтохимик" /Бургас/ първата си контролна среща. Мачът се игра в Правец, където бургазлийки са на подготовка.

На почивката символичните домакинки имаха преднина от 10 точки – 56:46. Наставникът на Монтана Славко Димитров не посмя да пусне в игра Радостина Славова. Новото попълнение в състава на монтанчанки изпитва болки в кръста и да не се получи усложнение бе съхранена. Милена Томова, която от тази седмица се присъедини към Монтана записа няколко минути игра.

"Доволен съм от играта, но като първи мач имаше известно напрежение в момичетата. Имаше и хубави и лоши моменти в играта. Градим нов отбор и трябва време", коментира Димитров.

Двубоят в Правец изгледа Катя Кордова. 25-годишният гард игра за монтанчанки през пролетта и смяташе да продължи кариерата си в Италия. Трансферът и обаче пропадна и Кордова отново се завърна в Монтана. Договорът и с клуба е за 1 година.

Утре монтанчанки заминават за Русе, където ще се включат в традиционния турнир "Русчук". В него освен Монтана и домакинките от "Дунав 8806" Русе ще участват "Берое 07" /Стара Загора/ и "Нефтохимик" /Бургас/.
По публикацията работи: Любо Андр
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна