Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автомоделизмът във Враца с 61 медала за 2012 година

Врачанският спортно-технически моделен клуб раздаде наградите на най-заслужилите си състезатели. По време на церемонията шефът на клуба Огнян Филипов отчете, че клубът от града под Околчица е завоювал 61 медала- 13 златни, 26 сребърни и 22 бронзови, от участията си във всички първенства и турнири.


"Показахме, въпреки сложната икономическа обстановка в страната, че имаме място под Слънцето в генералното класиране. За мен и за целия клуб 61 медала са нещо много значимо. Определено този спорт има бъдеще във Врачанска област", сподели впечатленията си за отминалата състезателна година Огнян Филипов.

Врачанският спортно-технически моделен клуб беше домакин на 4 кръга от държавния шампионат, както и на традиционното вече международно състезание "Гран при на България". Децата от клуба за пета поредна година спечелиха отборната титла в републиканското първенство. Най-голямото предизвикателство за идващата 2013 година е участието на Дамян Петров на европейското първенство в Испания, където за първи път от 10 години българин ще кара в стартовете от шампионата на Стария континент. За РАДИО ВИДИН най-успешният автомоделист на клуба от Враца Дамян Петров каза:

Дамян Петров /вдясно/


"В първите състезания имахме технически проблеми, но после влязохме в крачка, а доказателството за това е първото място в гемералното класиране, което завоюва клубът в клас "Формула 8".
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна