Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юношите старша възраст на Монтана- втори във временното класиране в пета "А" национална волейболна група

Юношите старша възраст на Монтана отстъпиха първото място във временното класиране в пета "А" национална волейболна група. Последният турнир се игра в Етрополе. Момчетата на треньора Ивайло Бодурски записаха победа с 3:0 гейма над Ботев /Враца/ и с 3:1 над Самоков 2009. Младите надежди на монтанската школа изненадващо паднаха с 1:3 гейма от Изгрев /Ябланица/. В последната среща Монтана се изправи срещу опонента си за първото място- Етрополе. До този момент домакините бяха били с по 3:0 гейма Пирдоп, Град /Белоградчик/ и Ботев /Враца/. Монтанските волейболисти се наложиха с 3:2 гейма над Етрополе.

Въпреки победата, Монтана остана на второ място, с актив от 37 точки. Лидер с две точки повече е Етрополе, а на трето място е Изгрев с 33. Монтана има два мача по-малко от Етрополе, уточни Бодурски. Специалистът не скри поредното си разочарование от организацията на турнира в Етрополе.

"Почерпени зрители дърпаха и закачаха нашите състезатели. В залата нямаше охрана. Такова нещо на мачове в Монтана, дали са баскетбол, волейбол или футбол, не може да се случи", подчерта Бодурски. В тази група 9 отбора спорят за първото място, което дава класиране директно за финалите на републиканското първенство. На 16 и 17 февруари във Велико Търново е последния турнир за тази възрастова група. Монтана играе срещу домакините от Царевец и Габрово.

"Напълно съм убеден, че ще бием и в двете срещи и ще завършим на първото място", каза още Ивайло Бодурски.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна