Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юношите на "Ботев" Враца бранят позиции в елита

Юношите старша възраст на "Ботев" Враца, подобно на представителния тим, водят люта битка за оставане в елитната дивизия за млади таланти до 19 години с "Локомотив" София. Възпитаниците на треньора Ивайло Димитров претърпяха поражение като домакини с 2:3 от съименника си от Пловдив, но въпреки това останаха над чертата на изпадащите отбори, тъй като "железничарите" паднаха у дома от "Спартак"Варна.

Врачани позволиха на пловдивския "Ботев" да спечели мач, в който поведоха с 2:0. Първо в 3-та минута Мартин Димитров откри резултата, а в 25-та минута Найджъл Яниславов с глава увеличи аванса на домакините. В 33-та минута пловдивчани намалиха на 1:2, а секунди по-късно и изравниха резултата след нарушение в атака. Две минути преди края гостите стигнаха и до успеха.

"Доволен съм от играта на момчетата през първото полувреме, но не и през второто. След като поведохме с 2:0 си повярваха, че са спечелили мача и това ни изигра лоша шега. Най-хубавото днес е, че и прекият ни конкурент за оставане в елитната група също претърпя поражение като домакин от "Спартак" Варна"- коментира треньорът на врачани Ивайло Димитров.

Врачани играха в състав: Христо Георгиев, Веселин Радулов, Стелиян Николов, Никола Мишев, Марио Христов, Найджъл Яниславов /46 Велиян Манолов/, Петър Кенашки /капитан/, Кирил Иванов, Мартин Димитров /75 Димитър Балчев/, Борис Тончев, Кирил Кръстев /80 Никола Иванов/.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна