Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берковските колоездачи са първенци в страната

Приключи сезонът в приложното колоездена за деца от 10 до 15 години. Берковския клуб направи блестящо представяне и стана първенец и в двете групи - при по-малките и при по-големите, каза за радио Видин и "Клуб Спорт" Цеца Петкова, създател и треньор на клуба:

"Малкият отбор (10 - 12-годишни) имаше четири състезания - в София, Благоевград, Трявна и Търговище. Четири пъти станахме победители, макар и със съвсем нов отбор, и доказахме, че имаме най-добрите, най-подготвените деца. При по-големите (13-15 г. ) се провеждат 2 старта. Тази година бяха в Челопеч и в Етрополе - и тук бихме безапелационно. Спечелихме за втора поред година и наградата на кмета на Челопеч - г-н Кесяков."

Като първенци - 4 берковски деца са включени в разширения национален отбор, който се готви за Европейското първенство. То ще се проведе от 20-22 септември в град Бар, Черна Гора. Ася Стоянова, Дани Кръстев, Стилиян Димитров и Петя Гелова от Берковица, заедно с деца от Челопеч и от Първомай ще се съберат от 5-ти до 10-ти август в Берковица, където ще се проведе националният лагер сбор, на който ще бъде уточнен окончаелният състав за Европейското първенство.
Треньори на националния отбор ще бъдат берковските - Цеца Петкова и съпругът и Вячеслав Трендафилов.

За Националният отбор се избират деца само от първата възрастова група - по този начин се прави по-често обновяване на състезателите, каквато е и идеята на нашата организация - повече деца да преминат през клубовете.

По публикацията работи: Петя Генова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна