Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световна боксова галавечер събира елита във Враца

Враца е на път да изгрее с гръм и трясък на световната боксова картата. "Вина" за това има местният онкохирург д-р Георги Езекиев, който организира на 16 ноември световна боксова галавечер в спортната зала на ПМГ "Акад. Иван Ценов". Очаква се да участват претенденти за две титли- европейска и интерконтинентална WBC. Идеята е посрещната с ентусиазъм от кмета на града Николай Иванов, а местни бизнесмени вече са готови да инвестират средства в организацията и провеждането на местното спортно събитие №1 за годината.

Засега са ясни съперниците в 7 срещи, очаква се договорка и за 8 мач на профиринга, край който ще застанат шефът на Европейския боксов съвет, на Управителния съвет на боксовата ни федерация, на Международния боксов промоутър от Белгия Филип Фондю; Рики Хатън, един от най-популярните професионални боксьори във Великобритания, и десетки международни мениджъри.
 
В момента се водят преговори за телевизионно излъчване на световната боксова вечер. Това, което е сигурно, е че благодарение на "Юроспорт" в 98 страни по цял свят ще могат да гледат шоуто от града под Околчица.

Според д-р Георги Езекиев, подобно събитие би могло да напълни без проблеми столичната "Зала Армеец", но той е мотивиран да го направи във Враца, по чисто патриотични подбуди.

"Наличието на толкова класни боксьори, мениджъри и капацитети в бокса може само да обогати местната икономика, да напълни хотелите и да разкрие възможности за правене на бизнес в най-бедната част от Европейския съюз"- надява се местният патриот.

Преди година във Враца отново имаше международна боксова проява, като в нея се включиха файтъри от Беларус, Украйна, Русия и България. Този път обаче надпреварата обещава да е грандиозна.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени