Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски срази Монтана с 71:63 и записа шеста поредна победа в НБЛ жени

Снимка: РАДИО ВИДИН: Архив

Левски записа шеста поредна победа в първенството на женската НБЛ, след като обърна Монтана 2003 у дома и спечели със 71-63. Момичетата на Стефан Михайлов изоставаха с 15 точки в началото на второто полувреме, но успяха да обърнат резултата и да стигнат до успеха. Така Левски остава начело в класирането с актив от 12 успеха и 3 поражения, докато монтанки поизостанаха и вече са с баланс 9-6. Следващата седмица "сините" гостуват на Берое Стара Загора, а тимът от Северозапада приема шампиона Дунав 8806.

Двата тима изиграха равностойна първа четвърт, в която защитите им не действаха добре. Втората тръгна с 4 поредни точки за Левски за по-малко от две минути, но след това до почивката гостите завършиха със серия от 19-4, която им донесе аванс от 11 точки. Монтанки вкараха и първите 4 след почивката, но Левски отговори с 11-2 и се доближи само на 6 по средата на третата част. По-късно разликата падна и до 3, но след края й тя бе 5, което остави всичко да се решава в последните минути. Точно преди средата на частта Левски направи серия от 8-0 и излезе напред с 3 точки, а при оставащи 02.55 минути тройка на Христина Иванова даде аванс от 6. Това бе и решителният момент, тъй като до края гостите нямаха отговор.

Шарел Алън изигра пореден силен двубой за домакините и завърши с 19 точки, 8 борби и 6 асистенции. С 18 точки се отчете Христина Иванова, а с 13, 8 борби и 6 асистенции е Наташа Попович.

За гостите Милена Томова приключи със 17 точки и 8 борби, а по 10 точки вкараха Стефка Николова и Олена Самбурска.

По публикацията работи: Любо Андреев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени