Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български фирми ще строят жилища в Алжир

Снимка: /www.mi.government.bg
В Алжир министърът министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев подписа четири споразумения за сътрудничество в областта на информационните технологии, земеделието, туризма и спорта. Министър Стойнев беше на двудневно посещение в Алжир, в рамките на което се проведе бизнес форум. От алжирска страна желаят повече технологии, обмяна на опит, българските научни изследвания в сферата на земеделието. Същото е и с информационните технологии. В конкретните споразумения има и фирми, които вече са намерили своите партньори, с които да създадат смесено предприятие.

 Желанието на Алжир е българските предприемачи в туристическия сектор на стъпят на алжирския пазар и е очертана рамка, за която ще се работи през следващите месеци.

Тук има брегова ивица от 1200 километра, няма курорти такива, каквито познаваме в България или в Европа. Тяхното желание е български предприемачи да могат да дойдат тук и да стъпят на този пазар, обясни министър Стойнев.

Български строителни фирми ще участват в амбициозна програма на алжирското правителство за изграждане на приблизително два милиона жилища за социално слаби граждани за следващите пет години.

Моята задача е българският бизнес и самите алжирски ръководители да усетят подкрепата на българското правителство именно за тези фирми, които са тук, за да могат те по-лесно да се включат в тези огромни обществени поръчки, подчерта Драгомир Стойнев.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени