Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антон Кисе: Трябваше да се намери друг начин за уреждане статута на Крим

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Депутатът от украинския парламент Антон Кисе, бесарабски българин, потвърди, че живеещите в Крим наистина са искали да се присъединят към Русия. От друга страна обаче, според него не може държавите да се откъсват така една от друга, трябвало е да се търсят други форми за уреждане статута на Крим.

Хората гласуваха с настроение. Има подкрепа на хората за присъединяване към Русия. Това е от една страна. Но от друга страна, ние разбираме, че в днешния ден държавата Украйна не е достатъчно ефективно работеща. Освен това в Украйна няма закон за провеждане на местните референдуми. По мое мнение не можем да късаме държавите на парче, мисля, че трябва да има други форми за сътрудничество, за подкрепа.


Страдат държавите, които са по-слаби икономически. Американците направиха в Косово, както го решиха. Руснаците направиха, както решиха, в Украйна. Сега остава да чакаме кой ще бъде следващият на ред.

В света не се съблюдават международните норми, всеки тълкува международното право така, както иска.

Ние, българите в Украина, уважаваме Русия. Но нашата позиция е еднозначна, за цялостност, за независимост на Украина.


Антон Кисе увери, че в Украина не се преследват рускоговорящите, както руският президент Владимир Путин заяви в изявлението си днес. Кисе добави, че в страната му има огромно напрежение в обществото, има много недоволни, има произвол спрямо хората от страна на въоръжени лица. Властта не може да се справи.

Интервюто с Антон Кисе можете да чуете от звуковия файл.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени