Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

"Президентът и депутатите минираха евроизборите", пише вестник Сега и допълва: Опитите за овладяване на ЦИК доведоха до правни абсурди. И опозиция, и управляващи ще сезират Конституционния съд, а ДПС ще се жалва на дипломатическия корпус. Вестник Преса допълва по темата, че отношенията между ДПС и президента са се смразили до критични нива, след като Движението бе приравнено с извънпарламентарни партии.

Вестник 24 часа предлага интервю с новия председател на ЦИК Ивилина Алексиева под заглавие "ЦИК ще насърчава и през Фейсбук избирателната активност". Тя ще предложи да се пуснат субтитри на английски език за чужденците, които ще гласуват на евровота у нас. Алексиева заявява още: "Искам да пия кафе и с Манолова, и с Цачева".

"Парламентът ни е джунгла" е водещото заглавие на вестник Стандарт, който цитира отличниците от видинската гимназия "Цар Симеон Велики", след като изгледаха на живо скандалите в пленарна зала. "Жалка картинка", отсече 17-годишният Николай.

Скоро президентството ще бъде лишено от възможността да ползва автомобилите на НСО като безплатни таксита. Това съобщи пред Преса депутатът Камен Костадинов. Очаква се в постановлението, което регламентира дейността на службата, да бъде записано, че всяко ведомство, което ползва коли на НСО, ще трябва да заплаща бензина и командировъчните на гардовете.

Инвестиционната програма на правителството, при която бяха раздадени 500 млн. лева на общини и министерства, привлече вниманието на БОРКОР. Органът ще избере 20 от обществените поръчки, които трябва да бъдат обявени, и ще проследи как ще бъдат проведени, съобщи пред Сега председателят му Бойко Великов.

4 млрд. лева кражби от акцизи и ДДС - е акцентът във вестник Дума. Според изследване на Българската стопанска камара през периода 2008 - 2012 г. несъбраните данъчни вземания надвишават 12,4 млрд. лева.

"Психично болните останаха без лекарства", съобщава от първа страница вестник Труд и уточнява: Центровете за психично здраве у нас от Нова година не са получили и стотинка за лечение. В същото време пациенти тръгнаха по стъпките на Петко Петков от Лясковец. Пациент се барикадира в къщата си в пловдивско село, запали я и размаха брадва срещу огнеборец. Друг психично болен в търновско село замеря с тухли свои съседи и ги заплашва, че ще ги намушка с нож.

"При първия голям дъжд и при топенето на снеговете има реална опасност от преливане на реки и наводняване на земеделски земи и населени места. Отводнителните канали в дренажните системи в ниските части на река Дунав са пълни". Това предупреждава пред вестник Преса заместник-министърът на земеделието Бюрхан Абазов. Той потвърждава информацията, че отводнителните помпени станции в тези райони не работят.

Десет минути гратис в синята и зелената зона за паркиране за шофьорите в София предлага Центърът за градска мобилност, информира 24 часа.

Всички вестници съобщават за протеста срещу застрояването на Карадере, както и за избора на Стария бряст за Европейско дърво на годината.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени