Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божидар Митев: Необходимо е незабавно въвеждане на енергиен борд

| обновено на 27.03.14 в 12:14
Снимка: БГНЕС
Необходимо е незабавно въвеждане на енергиен борд. Това е мярка за спасяването на сектора, предложена от обединението за спасяване на енергетиката в отворено писмо. Божидар Митев - председател на Независимата синдикална федерация на енергетиците към КНСБ, коментира това предложение в предаването "Преди всички":

Енергийният борд, който предлагаме, ще бъде с консултативни функции. Ще консултира политики. Системата е недофинансирана и това се очакваше да се случи.

Дали гражданите са готови да плащат цените на енергията? И кое е първото - дали доходите, или цените? Няма ясна политика към енергийно бедните. Това са 500 хиляди семейства според изчисления. Не е ли по-добре да се подпомагат тези семейства, отколкото изкуствено да се задържа цената на енергията. Назрява напрежение, което политиците трябва да го отчетат. Политиката, която се задава, е от ДКЕВР. Това е сламено човече за политически поръчки.


Асоциацията на фотоволтаиците вече предложи да се създаде енергиен борд с участието на международни финансови институции и енергийни експерти. Той трябва да гарантира финансовото стабилизиране и преструктурирането на енергийния сектор.

Интервюто с Божидар Митев може да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна