Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианската преса нарече Анна Томова-Синтова „незалязващата“

| обновено на 01.04.14 в 16:51
Ла Скала - Милано

С голям интерес се очакваше първото представяне на операта „Царска невеста” на Римски-Корсаков в Миланската Скала – копродукция с Берлинската държавна опера, постановка на добре познатия на миланската публика сценограф и режисьор Дмитрий Черняков.

След откриването на сезона с неговата “Травиата”, Черняков се завърна с абсолютно нов стил, модерен, може би прекалено модерен! Вместо в 16-и век в Русия Черняков ни пренесе на кръстопът - между радиотеатъра на Орсън Уелс по "Война на световете" на Хърбърт Уелс и “1984” на Джордж Оруел. Сцената наподобяваше телевизионна площадка, изпълнена с монитори, светлини, видеокамери. Съвременни бяха и костюмите, дело на Елена Зилсева.

Музикалната интерпретация, поднесена от маестро Даниел Баренбойм, завладя публиката на Ла Скала. Вълнуваща беше изявата на Анатоли Котчерга в ролята на Василий Собакин. Бурни аплодисменти получи младият и даровит руски сопран Олга Перетятко за интерпретацията на образа на Марфа. Мартин Кренцле отново ни очарова със своя мощен глас в ролята на Григорий Грязной. Избраната публика обаче очакваше най-трепетно да проследи изявата на знаменития български сопран АннаТомова-Синтова. След огромния успех, който пожъна с операта "Царска годеница" през месец октомври в Берлин, на сцената на Ла Скала се изкачи една изключително елегантна със своя лилав тоалет Домна Ивановна Сабурова. Отново завладяваща изява на един глас и артист от световна величина, отново бурни аплодисменти! Оценката на публика и медии, които нарекоха Анна Томова-Синтова "незалязващата", събуди в мен силна национална гордост!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна