Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Достатъчно”: мюзикъл на най-младите български творци за техните връстници и съвременници

БНР Новини
Екипът на мюзикъла
Снимка: Любен Петков

Мюзикълът „Достатъчно” е създаден от абсолвенти и студенти на трите академии на изкуствата - музикалната, художествената и театралната. Творбата е оригинална и изцяло авторска и разглежда темите за любовта и приятелството, за изкуството и творческото скъперничество и за себепознанието и извисяването на духа чрез силата на вярата в самия себе си. Много музика, песни, танци и емоции предлага разказът от улиците на Ню Йорк, където е мястото на действието. Любопитното и нестандартното в мюзикъла е, че всички действащи лица са само млади хора до 28 години.
Със специалното участие на Деян Каменов - Дидо от група D2, който влиза в ролята на Филип Голд - световен шампион по латинотанци и на Адриана Николова - Печенката, в ролята на съдържателката на клуб по „бързи срещи”, която може да намери идеалната половинка за всеки.
Режисьор на мюзикъла е доц. Виолета Горчева. Автор на музиката е Емелина Горчева. Либретото е дело на Йоана Мирчева, а диригент на постановката е Цанислав Петков. Хореографията е поверена на проф. Желка Табакова и на младия латиношампион Петър Герзилов. Сценографията е на Анна Апостолова и Михаела Занева. Актьорският състав е от младите и талантливи възпитаници на Музикалната академия.
Премиерните представления на изцяло новия авторски български мюзикъл са на 29 и 30 април в Музикалния театър. Събитието е под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени