Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дейвид Хъдълстон: Надявам се да надмина успехите на Йордан Йовчев

Снимка: Бончук Андонов

"Новата звезда на българската спортна гимнастика", така специалистите от чуждите делегации нарекоха младата ни надежда Дейвид Хъдълстон. Всички са много впечатлени от представянето на 14-годишния ни гимнастик, който влезе с 13-и резултат в многобоя при юношите и се класира за финалите на кон с гривни и успоредка.

Много съм доволен от представянето си. Изиграх всичко. На финала искам да изиграя съчетанията си без грешка. Много съм доволен от публиката, не очаквах такава подкрепа. Направо изтръпнах, много е хубаво. Имам много фаворити в гимнастиката – Йовчев, Епке Золндерланд, Берки, много са, но най-вече Йовчев. Искам да стигна далеч, до олимпийските ми възможности. Искам да постигна успехите на Йордан Йовчев и да го надмина. За това обаче ми трябват много тренировки, много състезания, мислене и уважение към треньорите, това заяви за предаването "На финала" Дейвид Хъдълстон.

Изключителното съм доволен от представянето на децата, на всички, стегнаха си, но особено от Дейвид, защото той имаше медицински проблеми. Три дни преди първенството му поставихме инжекция, последния ден не тренира за да подейства тя. Стегна се преодоля болката. Мисля, че повече от това той не може да направи, това беше тавана на изпълнението му. Това не е неговото първенство, неговото ще е след две години. Тогава ще вземем медал, ако сега не успеем. Той е на 13 години, а се състезава с 18-годишни, които са много силни. Мисля, че той е новата ни звезда. Притежава елегантност, съдиите го харесват, има вроден талант, който му е даден от Господ, това каза наставникът на Дейвид, Дамян Игнатов.

Многобоят при юношите днес започва в 17.00 часа. От квалификациите Дейвид Хъдълстон е с 13-и резултат. Първият му уред ще е земя.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна