Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дончо Дудев написа отворено писмо до Николай Бареков

Дончо Дудев
Снимка: БГНЕС

Един от лидерите на февруарските протести през 2013-а година Дончо Дудев, публикува на страницата си във "Фейсбук" отворено писмо до лидера на "България без цензура" Николай Бареков.

В него той нарича Бареков лъжец и обещава да запомни всички обещания, дадени от него по време на предизборната кампания - за безплатните лекарсква и таблетите.

Не приех твоето предложение за телевизионно предаване, не приех парите, които ти ни предлагаше и трябваше да отидат за офиси и заплати в страната и София, не приех да съм наблюдател на изборите за кмет във Варна с основен фаворит Бозов, не приех да участвам в политическия проект „България без цензура“ и да използваш името ми. Постъпих така, както постъпих и преди години в гражданско движение „Сила“. Отказах и се махнах, след като тогавашните „свободни граждани“ се срещаха с Алексей Петров и Бойко Борисов. За сведение на хората сега „Сила“ също е една от твоите значки, пише в отвореното писмо до Бареков Дончо Дудев.

На 80 на сто от хората, с които се запознахме през февруари миналата година и организираха протестите в своите градове, им бяха осигурени офиси, съответно и заплата, което е абсолютно доказуемо. Всичко минаваше през "България без цензура", заяви в предаването "Нещо повече" Дончо Дудев: На нас ни беше предложено да влезем в политическия протест, да се използват нашите имена и ние да бъдем налагани като лица на този проект. Беше ни предложено да направим продуцентска къща, която да реализира предаването в телевизионния ефир, да минават едни пари, които да отиват за офиси и заплати и изграждане на структури.

Цялото интервю с Дончо Дудев можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени