Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Михов: Преди 20 години оценяваха богатството, а не способностите

Снимка: БГНЕС

Валентин Михов е един от най-колоритните и запомнящи се ръководители в съвременната ни футболна история - Президент на ЦСКА, на БФС, на Професионалната лига. Той бе в основата на класирането на националния отбор за световните финали в САЩ преди 20 години. Точно тази кръгла годишнина даде повод на колегите от Пресклуб "България" да започннат поредица срещи с част от тези наши футболисти и ръководители, допринесли за най-големия успех на националния отбор.

След като националите се класираха за САЩ 94, Валентин Михов подава оставка като президент на Съюза, недоволен от начина на разпределение на бонусите в отбора.

Вальо Михов със спомените за онова славно лято и някои факти, които не бяха оповестени публично тогава по различни причини.

България може да отбележи второто десетилетие от четвъртото място на мондиала в САЩ през 1994-та г. с приятелска среща с Гърция на Националния стадион "Васил Левски".

Идеята е лансирана лично от тогавашния селекционер Димитър Пенев пред президента на БфС Борислав Михайлов. Според плана мачът трябва да се състои след края на Световното в Бразилия - през втората половина на юли, когато ремонтът на стадиона ще е завършил.

Повече подробности можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени