Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силно присъствие на Световната купа по конен спорт в Божурище

Снимка: Радио Шумен
Близо 100 коня от 6 държави ще си оспорват награден фонд от 43 000 евро на Световната купа по конен спорт-прескачане на препятствия на конната база в Божурище. Стартовете са от 13 до 15 юни.

Състезанието за Големия приз е в неделя от 15.00 часа, като ще премине под знака на 100-годишния юбилей на федерацията по конен спорт. Стартът в Божурище е квалификация за  световните игри през 2015 година и за европейския шампионат през този сезон.

В надпреварата ще участват всички елитни български ездачи - Росен Райчев, Ангел Няголов, Ивайло Бонев, Аспарух Атанасов, Владимир Георгиев, Димитър Камбуров.

Световната купа пропускат двамата бразилци Фабио Лейва и Паоло Стюърт, които все още очакват български паспорти. Още  подробности за предстоящото състезание представя Димана Колева - директор на проявата.




Успоредно с надпреварата в Божурище, федерацията по конен спорт организира и тържество по случай 100-годишния си юбилей. Празненството ще се проведе в резиденция Бояна в неделя вечер. Покана е получила и президентът на Международната федерация по конен спорт - принцеса Хая, но тя няма да присъства заради други ангажименти. Принцесата е изпратила видео послание за юбилея на една от най-старите спортни организации в България. Съвсем кратка ретроспекция за големия юбилей от доктор Крум Рашков.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна