Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволецът Калоян Георгиев: Необходими са помпи за отводняване в "Аспарухово"

Снимка: БГНЕС

Калоян Георгиев организира доброволческа акция в помощ на жителите на квартал "Аспарухово" във Варна в създадена за целта група в социалната мрежа Фейсбук. Желаещите се събират пред Областната управа, те ще участват и в заседанията на кризисния областен щаб. Калоян Георгиев призова трагедията да не се политизира. Друг пункт за доброволци е пред катедралата на Варна в 10 часа. След срещата си с представители на местната власт в кризисния щаб, Калоян Георгиев добави, че са необходими помпи за изпомпване на водата от наводнените сгради.

Разговора с Калоян Георгиев можете да чуете от звуковия файл.

Един от доброволците, Иван Пондоков, разказа, че не личат особено активни действия от страна на институциите. Той и четирима негови близки са от София, във Варна ще отидат вероятно още хора от София, на националния стадион се събират дрехи и други необходими вещи.

Гледката е потресаваща, има наченки на някакъв нормален живот, но движението все още е затруднено, двамата души, с които говорих, все още са неадекватни! Хора трябват, ще останем колкото се може повече време.

Разказът му е в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени