Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украинската армия поднови офанзивата си срещу сепаратистите в Източна Украйна

| обновено на 01.07.14 в 17:00
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинската армия е нанесла въздушни и артилерийски удари по позиции на сепаратистите в Донецка област. Украински медии съобщават за „ожесточени боеве“ в град Донецк.

Кореспондент и оператор на руския телевизионен канал "РЕН ТВ" са пострадали при експлозия на снаряд в Луганска област в Украйна, съобщиха от канала. Снимачният екип попаднал под минометен обстрел в района на пропускателния пункт "Изварино" близо до границата с Русия. Все още не се съобщават подробности за състоянието на пострадалите журналисти.

Украинската армия е възобновила обстрела на град Краматорск в Донецка област, съобщи ИТАР-ТАСС. По данни на местни медии шест души са загинали през изминалата нощ при бомбардировките на украинските сили срещу жилищни квартали на града. Очевидци съобщават и за артилерийски обстрел на центъра на Краматорск.

Премиерът Арсений Яценюк заяви, че Украйна се намира в състояние на икономическа, военна и информационна война.

Решението на президента Порошенко да прекрати примирието със сепаратистите в източните региони на Украйна е взето под "западно влияние", се казва в изявление на руското външно министерство. Оставаме с впечатлението, че промяната в позицията на Киев не може да е дошла без влияние от чужбина, въпреки мнението на водещите европейски държави, се посочва в изявлението, намекващо за натиск от страна на Съединените щати.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна