Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йоахим Льов: Не очаквахме подобна победа

Йоахим Льов
Снимка: FIFA
Щастливият наставник на Германия Йоахим Льов призна след успеха над Бразилия, че въобще не е очаквал подобна победа: Никой не е очаквал, че ще спечелим със 7:1. Бразилците не издържаха на напрежението. След първите два гола те се объркаха, започнаха да нервничат и така и не успяха да се организират отново. Ние усетихме тяхното колебание и се възползвахме от него.

Пет гола за 18 минути. Ясно е, че те бяха шокирани и не знаеха какво да правят. Играхме страхотно през първото полувреме. Още на почивката беше ясно, че ще победим, но и след това продължихме добре. Трябва да останем спокойни. Не трябва да  надценяваме тази победа. Вече сме на финила и ни очаква още един мач. Не трябва да почиваме на лаврите от този успех. Всички сме радостни, но няма еуфория.   

През 2006 година, когато бяхме домакини на Световното първенство, имахме големи надежди и очаквания. Напрежението беше голямо. Сега то се стовари върху Бразилия. 200 милиона души искат да отидеш на финал и нищо друго. Това със сигурност може скове футболистите. Съжалявам за Сколари. Много добре знам как се чувства.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна