Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Морето в нас" - историите на Никола Михов от "Аспарухово" в текст и снимки

Кадър от изложбата "Морето в нас" на Никола Михов
Снимка: Никола Михов
Веднага след бедствените наводнения в Североизточна България, които причиниха смъртта на 13 души, фотографът Никола Михов прекарва три дни във варненския квартал "Аспарухово", където заснема интериорите на някои от най-пострадалите къщи в ромската махала. Записва и разказите на обитателите им няколко дни след трагедията от 19-и юни.

Снимките и разказите към тях могат да се видят в галерията за фотография SYNTHESSIS. Там е подредена изложбата на Никола Михов "Морето в нас - разкази и снимки след наводнението в "Аспарухово". Тя ще продължи до 22-ри юли.

В предаването "Хоризонт до обед" авторът сподели своите впечатления от бедствието в "Аспарухово". Той е убеден, че пострадалите хора ще се изправят на крака: Много се надявам и хората, които ги критикуват, също да се изправят на крака, на глава и да осъзнаят, че все пак в България незаконни къщи има не само в "Аспарухово" и че в изсичането на гората не са участвали само ромите. С изложбата се опитвам да дам думата на обикновените хора, които може би останаха единствените, на които не беше дадена думата.

Цялото интервю с Никола Михов можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна