Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Василий Кравчук: Президентът ще бъде принуден да назначи служебно правителство

Президентът на Украйна Петро Порошенко призова парламента на страната да определи още днес позицията си за оставката, подадена вчера от премиера Арсений Яценюк. В писмо до председателя на Върховната рада Порошенко оцени положително управлението на Яценюк и изтъкна, че отпадането на партиите "Удар" и "Свобода" от управляващата коалиция не е правно основание за оттегляне на премиера.

Според депутата от партия "Отечество" Василий Кравчук президентът ще бъде принуден да назначи служебно правителство, за да реши въпроса с финансирането на бойните действия срещу сепаратистите в Източна Украйна:

Ситуацията е доста сложна, след като премиерът Яценюк обяви оставката си, както и оставката на правителството. В парламента също няма консенсус, има разделение на мнения. Затова на президента никак не му е леко. Мисля, че ще бъде създадено служебно правителство. Моето лично мнение е, че е възможно в тези тежки времена, ако стане особено трудно, да се стигне до преформатиране на коалицията, каза украинският депутат. 

Цялото интервю на Ангелина Пискова с Василий Кравчук можете да чуете от звуковия файл.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна