Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотоизложба на Борис Ковачев в галерия "Пловдив"

В галерия „Пловдив” се открива фотографска изложба на Борис Ковачев. Тя е под надслов: „Градски пейзажи в Принтони и Гум-Бихромат”. 

Във фотографиите са закодирани размисли на автора за монументалността на градската среда и за присъствието или отсъствието на човека-модел в нея. 

Фотосите са с графичен вид, присъщ на класическия благороден бихроматен процес. Всеки пейзаж е представен от дует принтон/бихромат – различни и/или сходими както „град“ и „пейзаж“.

Борис Ковачев, който е  зъботехник по професия, започва да се занимава активно с фотография преди 5 години първо с документиране и анализ на клинични случаи, и за многобройните си авторски научни публикации  в престижни специализирани издания в България и по света. 

Тази година той завършва двусеместърната си специализация по Фотография в Академията за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство в Пловдив.  

През изминалите 5 години Борис Ковачев твори в областта на художествената фотография и като създател на запомнящи се авторски проекти – както самостоятелни, така и съвместни. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна