Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

А. Първанова: Продължават преговорите между ББЦ и НДСВ за съвместно участие в изборите

Снимка: БГНЕС

Разговорите за явяване на НДСВ заедно с „България без цензура“ на изборите продължават, каза лидерът на НДСВ Антония Първанова в интервю за предаването „12+3“.

За нас полезният и правилният ход за нормално управление на държавата е чрез центъра, чрез създаване на нормален политически диалог, работещ парламент и управление, което включва гражданското общество, обясни тя и добави:

За нас изборите са само една стъпка към отговорното управление на държавата, а не просто една кампания, в която всеки трябва да покаже своята атрактивност. ББЦ в момента седи в крайно дясното пространство, а ние сме либерали и затова бихме искали да сме абсолютно наясно дали техните виждания за бъдещото управление на страната попадат в центъра и дали са свързани със защита на националните интереси, изработване на национална доктрина, със създаване на Конституционен алианс. Това е нашето условие, което да се направи веднага след изборите, да се отвори кръгът от партии, с които се говори и граждански сдружения за създаване на Конституционен алианс. 

Първанова съобщи, че НДСВ води преговори и с „Нова алтернатива", „Обединена социалдемокрация“, „Българска земеделска партия“, Партия „Зелените“, „Другата България“ и с АБВ. Тя обясни, че вече НДСВ е провел разговори с АБВ, но вероятността да се явяват заедно на избори е малка.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна