Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Радков: Предлагаме на политиците стандартен тест за интелигентност

Снимка: БГНЕС

Все още никой от партиите и коалициите, които са изявили желание да участват в изборите, не се е свързал с "Менса", за да се подложи на предлаганите от организацията тестове за интелигентност.

Това каза за предаването "Преди всички" на "Хоризонт" председателят на УС на "Менса - България" Христо Радков. Миналата седмица организацията предложи на всички партии и коалиции, които имат желание да участват в изборите, да подложат на тест за интелигентност желаещите да бъдат включени в изборните листи.

Предлагаме им стандартен тест за интелигентност, който се предлага от "Менса България" за всички желаещи. Той е унифициран за цял свят. Във всяка страна по света се прилага същият. Тестът е от 45 въпроса за 30 минути.

Само коефициентът на интелигентност не е достатъчен за едно по-добро управление. Самите депутати, които ще бъдат в следващия парламент, трябва да са достатъчно добри специалисти в съответните ресори, да предложат добро правителство, но ние смятаме, че липсата на интелект вече е проблем.

Интервюто на Таня Милушева с Христо Радков можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна