Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антон Павлов: Протестите на миньорите не са политически

| обновено на 24.09.14 в 12:22
Снимка: БГНЕС

Заместник-икономическият министър с ресор "Енергетика" Антон Павлов изтъкна, че миньорските протести са започнали стъпаловидно. Първо в Бобовдол и Черно море, а след това и на други места. За собствеността на мините министърът каза:

Не искам да коментирам, защото аз на този етап не знам кой е собственикът. Питах много пъти някой да ми каже, но навсякъде казват, това са офшорни фирми. Така че не бива да се говори нещо, което не се знае.

Протестите на миньорите не са политически, коментира министърът:

Това е кампания, която използва в момента затруднението, но тя не е само сега. Миналата година, ако забелязвате, в същия период - преди зимата, пак имаше същия момент. Покрай избори пак се получава, но аз не го свързвам политически. Не може в рамките на два - три месеца да не получаваш заплата, и вкъщи да не носиш пари на семейството си. Бъдещето, решаването на парче, този месец ще имаме, другия няма да има, пак не е решение по отношение на управлението там също има проблем.

В случай на нова газова криза, електроенергийната система ще издържи на натоварването през зимния сезон, прогнозира Антон Павлов:

По отношение на мрежа високо и средно напрежение, считам, че работата през годините на работещите там на мен ми гарантира, че ще имаме сравнително безаварийна. Никой не може да каже днеска как ще реагира, тъй като това са много километри, но хората могат, знаят как да поддържат системата. По отношение на електроразпределителните дружества, от това, което те декларират, и проверките, които са направени от ДКЕВР, ми дават основание да мисля, че не се очакват изненади, коментира Антон Павлов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени