Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Под заглавие "15 жени барутен погреб" вестник СТАНДАРТ съобщава за взрива във фабрика "Миджур" във видинското село Горни Лом. Никой не може да каже колко души са били в цеха. Според хора от завода в сградата са били и шефовете. Две жени оцеляха на косъм, те са настанени в болницата в Монтана. МОНИТОР допълва, че безпилотни самолети ще търсят оцелели сред останките на цеха. Вестникът припомня за открити нарушения в завода преди 2 седмици.

ТРУД  извежда заглавие "Токът нагоре с 10%". Вестникът изчислява, че заради увеличението месечната сметка за ток на средностатистическо тричленно домакинство ще се повиши с 3 лв. Решението в енергийния регулатор е било прието още на 30 септември с 5 гласа "за" и две особени мнения. ЗЕМЯ посочва протестите пред сградата на регулатора, която бе обстрелвана с яйца от събралите се стотици разгневени граждани.  

Дефицитът в хазната стигна близо 1.3 млрд. лв., съобщава на челно място в. СЕГА и уточнява, че това е с над 1 млрд. лв. повече спрямо дефицита по консолидираната фискална програма, отчетен в края на август 2013 г. Основен принос за дефицита имат замразеното финансиране по две оперативни програми и фрапиращо изоставащите приходи, което едва ли ще бъде наваксано до края на годината. КАПИТАЛ ДЕЙЛИ  допълва, че статистиката показва, че толкова голяма дупка в бюджета към края на осмия месец на годината не е имало през нито една от кризисните години.

"Бюджетът приет, но отхвърлен от бизнес и синдикати", информира 24 ЧАСА. Работодатели и синдикати излязоха с обща позиция против, като одобриха само отпускането на още 100 млн. лв. за здравната каса. Заглавието на ДУМА по темата е "Министерският съвет си прие бюджета независимо от протестите". В него е заложено вдигане на дефицита до 4% и увеличение на дълга с още 4,5 млрд. лева.

ПРЕСА съобщава, че нов вирус с кащлица, температура и повръщане върлува в сраната. Само за седмица болните са се увеличили двойно, като най-засегната е София-област. При малките деца инфекцията може да се развие мълниеносно и да засегне белия дроб, мозъка или сърцето.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени