Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Севиля" и "Виляреал" с очаквани победи в Примера

Гамейро вкара втория гол при победата на "Севиля" над "Елче" като гост
Снимка: БГНЕС

Пред 26 059 зрители на стадион "Мартинес Валеро" отборът на "Севиля" победи като гост "Елче" с 2:0 в мач от 8-ия кръг на испанското футболно първенство и излезе на второ място във временното класиране с актив от 19 точки. Лидер е "Барселона" с 22 точки, а на трето място във временното класиране е европейският клубен шампион "Реал" Мадрид с 18 точки.

"Севиля" стигна до победата с два гола през второто полувреме. В 60-ата минута колумбиецът Карлос Бака с хубав удар откри резултата в полза на гостите от Севиля. Веднага след гола на терена се появи французинът Кевин Гамейро, който 12 минути по-късно с точен удар с глава направи резултата 2:0 за гостите. Това бе първо появяване на футболния терен на Кевин Гамейро след петмесечно отсъствие, предизвикано от контузия на коляното. След загубата "Елче" е на 18-о място във временното класиране с актив от 5 точки.

Пред 16 000 зрители на своя стадион "Виляреал" победи "Алмерия" с два гола на Икечукву Уче – в 23-тата и в 59-та минута. Със спечелените три точки отборът на "Виляреал" излезе на 6-то място във временното класиране на испанското първенство с актив от 14 точки. "Алмерия" е на 12-о място с 9 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна