Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Константин Тренчев за новото правителство: По-добре да има пилот в самолета

Песимизъм по отношение на новия кабинет изрази лидерът на КТ“Подкрепа“ д-р Константин Тренчев. В предаването „12+3“ той каза, че омразата, която е видял днес в Народното събрание, не го настройва оптимистично:

В случая трябва да си припомним нещо, писано преди хиляди години, а то е, че дом, разделен на две, запустява и царство, разделено на две няма да устои./…/ Иска ми се нещата да са стабилни, но дали ще са такива е друг въпрос. Аз вече съм се примирил с тази действителност. Но искам да кажа, че е по-добре да има пилот в самолета, отколкото да няма, защото ако няма, катастрофата е сигурна. Ако има, не казвам, че не може да стане катастрофа, но все пак има шанс, дори и минимален, да се приземи самолетът.

За поста на министър на труда и социалната политика, който се заема от Ивайло Калфин, синдикалният лидер коментира:

Персоналните качества на един човек, дали ще ги критикуваме или превъзнасяме, не е от особено значение. Той обаче е част от една по-голяма конфигурация. И ако в тази конфигурация нещата не вървят, то каквито и да са личните ти качества, ти не можеш да стигнеш до добри резултати, по-скоро можеш да минимизираш негативните резултати.

Константин Тренчев заяви, че категорично подкрепят решението за разделяне на мегаминистерството на икономиката, енергетиката и туризма на три самостоятелни институции.

Цялото интервю с д-р Константин Тренчев можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна