Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коалиция "Десните": Новото коалиционно правителство е "кабинет на подмяната"

Снимка: БГНЕС
От Коалиция "Десните" смятат, че новото коалиционно правителство е "кабинет на подмяната, който ще утвърди властта на олигархията". Според тях програмната декларация, подписана от партиите в управлението, е избягала от важните предизборни обещания на основните политически формации.

Илко Семерджиев, председател на Коалиция "Десните", смята, че кабинетът е създаден при имитация на преговори:

Публична имитация на разговори и преговори, в която участваха второстепенни и второразрядни преговарящи.

По думите му ГЕРБ е автократична популистка партия, Реформаторският блок е избягал от десните си обещания, АБВ представлявала проруското крило на социализма у нас, а появата на Патриотичния фронт е връщане към тревожни времена.

Мария Капон, лидер на коалиционния партньор "Европейска народна партия", подложи на съмнение приоритетите в програмата за управление на новото правителство:

В документа се съдържа доброто бъдеще, което ни очаква, след като ни посети Дядо Коледа. Въпросът е, дали това няма да е Дядо Мраз.

Новото правителство е създадено от три мита - подчерта в коментара си Христо Панчугов - председател на "Синьо единство". Първият е, че правителството е програмно, вторият е, че компромисът е постигнат и третият - че БСП и ДПС са извадени от властта: 

Истинската цена на компромиса и сделката тепърва предстои да бъде видяна.

"Десните" заявиха, че ще бъдат силната дясна извънпарламентарна опозиция на кабинета "Борисов 2" и ще се опитат да правят пробойните по-малки.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени