Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гюнай Хюсмен: Избирането ми не беше случайност

Снимка: БГНЕС
Депутатът Гюнай Хюсмен, който беше изключен от парламентарната група на ДПС, обясни, че избирането му не е било случайно или грешка от страна на избирателите. Хюсмен беше изключен с мотива, че е използвал преференциалния вот, но след това не се е отказал от депутатското място, каквато е била първоначалната уговорка. Той обясни, че в негова защита като депутат вече има събрана подписка.

Над 12 хиляди подписа са събрали в моя подкрепа, но аз никъде не съм я показвал, няма и да я покажа тази подписка, защото смятам, че не е редно да правим такива скандали или нещо подобно от този законов акт изборите.

Въпреки че е освободен и като председател на ДПСИсперих, Гюнай Хюсмен беше категоричен, че остава верен член на партията, както и че в парламента ще гласува като народен представител от ДПС.

Оставам си член и то верен член на ДПС, ако евентуално не ме изключат и от там.

Това, която стана в Разградска област, е осъзнат вот, не случаен вот, не е грешен вот, мога да ви го потвърдя и абсолютно законно е това, което се случи на изборите. Категорично не съм агитирал да се гласува за мен. Имам запис на всички събрания, на които съм присъствал, на всички срещи с кметове на населени места, навсякъде съм заявявал да не се гласува преференциално.

Гюнай Хюсмен, който е земеделски производител, не вярва, че създалата се ситуация ще навреди на бизнеса му:

И нямам никакви притеснения, за какво трябва да се притеснявам, никой от ДПС не идва да ми изкара тракторите, или пък някой от ДПС да ми дава пет лева, тегля кредити, работя си през деня, нямам притеснения, никакви притеснения нямам, за какво трябва да се притеснявам?

Интервюто на Таня Величкова с Гюнай Хюсмен можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна