Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона" с драматичен успех като гост над "Валенсия" с гол в продължението

"Барселона" измъкна 3-те точки срещу "Валенсия" с гол в последните секунди
Снимка: БГНЕС

"Барселона" постигна драматичен успех с 1:0 над домакина "Валенсия" в мач от 13-ия кръг на испанското футболно първенство. Серхио Бускетс вкара в четвъртата минута на добавеното време, а с победата каталунците събраха 31 точки и се доближиха само на 2 точки от лидера "Реал" Мадрид.
Трети е шампионът "Атлетико" Мадрид с 29 точки.

Гостите имаха териториално превъзходство на "Местая" през цялата среща, а домакините разчитаха на солидна защита и опасни контраатаки. "Валенсия" създаде първото по-добро положение в 11-ата минута, но Клаудио Браво отрази удара на Родриго. Три минути по-късно Луис Суарес се измъкна в добра позиция, но Диего Алвеш спаси.

След почивката Суарес на два пъти в рамките на минута пропусна да изведе "Барса" напред, а в средата на второто полувреме Неймар стреля опасно от 22 метра, на на сантиметри край целта. "Валенсия" също имаше своя шанс, но ударът на Софиан Фегули от наказателното поле беше избит от Браво.

В последните минути гостите натиснаха и стигнаха до поредица от ъглови удари. След разиграването на един от тях Лионел Меси получи топката и центрира в пеналта, Жерард Пике засече с глава от упор, вратарят Алвеш изби, но Серхио Бускетс от 5 метра направи добавка с мощен удар под гредата за 1:0.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна