Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алекси Косенко и Les Ambassadeurs

БНР Новини
Снимка: alexiskossenko.com

Именитите изпълнители дойдоха в София ден след участието им на фестивала „Познан Барок” (Полша). С тази разлика, че там представиха цялостно концертно изпълнение на „Тамерлан” (Хендел), а тук, на фестивала „Изкуството на Барока” – само няколко арии от операта с участието на невероятния контратенор Карло Вистоли – това позволяваше бюджетът на фестивала.
Можем само да си пожелаем повече уважение към културата и повече финансиране на нейните проявления. А иначе, в малката заличка на БАН, тези, които ценят това изкуство се насладиха на високо, европейско изкуство. Милен Панайотов се срещна с флейтиста и диригент на състава, Алекси Косенко. Естествено разговорът им започна от фестивала в Познан и завърши с най-новия диск с камерни творби от Карл Филип Емануел Бах, гала-концерта с Франко Фаджоли в Брюксел и рециталите със Сабин Девиел в Брюж.
Разбира се, че „Метроном” ви предлага и звуков документ от събитието: ария на Андроник из „Тамерлан” (Хендел) с контратенора Карло Вистоли и Les Ambassadeurs и една музикална препратка към финалния концерт на фестивала „Надсвирване” – Ерик Босграаф и Недялко Недялков в „Чичовата”.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени