Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Исландските музиканти от GusGus питат за минерална баня в София, свирят на 11 декември

Четиримата от GusGus
GusGus са едни от най-влиятелните исландски групи вече две десетилетия. Заемат високо естетическо място на електронната сцена, защото звукът, който произвеждат, е изключително оригинален и различен.

GusGus e формирана още през далечната 1995-а като филмов колектив, а с течение на времето към нея се присъединяват музиканти, певци, текстописци и продуценти, които я оформят като една от най-влиятелните електронни групи на нашето съвремие.

Крайният състав са четиримата експериментатори: Birgir Thorarinsson, Daníel Ágúst, Högni Egilsson и Stephan Stephensen, които без да се съобразяват с никакви норми и табута комбинират техно, хаус, соул и новаторски поп, за да създадат изцяло тяхно звучене.

Исландците издадоха 9-ия си студиен албум Mexico,който е основната причина за световното им турне.

Можете да ги видите в София на 11 декември в студио „Орфей“, а ще ги подгряват българите от The Science, едно от новите имена на алтернативната електронна сцена.

GusGus са споделили пред организаторите от EventEase, че задължително искат да посетят минерална баня или басейн, когато пристигнат в София, а повече – чуйте в интервюто на Юлия Владимирова с Мария Недевска от екипа на организаторите.

След него можете да чуете и едно от парчетата в последния им албум Mexico - Obnoxiously Sexual.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна