Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ се кандидатират за Летните олимпийски игри през 2024-та година

САЩ се кандидатират за Летните олимпийски игри през 2024-та година. Според председателя на Олимпийския комитет Лари Пробст кандидатурата на САЩ за домакинство на Летните олимпийски игри ще бъде внесена, но окончателният избор на града ще бъде направен в началото на следващата година.

Това ще бъде много, много трудно. Ето защо ние искаме да сме сигурни, че ще вземем възможно най-доброто решение, казва Лари Пробст.

Американският град-кандидат за следващата олимпиада трябва да бъде определен между Лос Анджелис, Вашингтон, Бостън и Сан Франциско.

Според Американския олимпийски комитет малка е вероятността да бъде предложена кандидатура на повече от един град, въпреки че според промените, направени неотдавна от МОК, игрите за в бъдеще ще могат да се провеждат в повече от един град, за да се използват и съществуващи вече съоръжения.

Лос Анджелис е бил два пъти досега домакин на летни олимпиади – през 1932-ра и през 1984-та година, а Вашингтон, Бостън и Сан Франциско се кандидатират за първи път. Чикаго, след като не можа да спечели в конкуренция с Рио де Жанейро за игрите през 2016-а, сега не е включен в списъка на евентуалните предложения. 

За последните пет олимпиади САЩ са спечелили най-много медали, но не са били домакини на летни игри от Атланта 1996-а г.

МОК ще избере окончателния списък на градовете-кандидати през май 2016-а, а окончателното решение за града-домакин на игрите през 2024-та г. ще бъде взето през 2017-а година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна