Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рисунка на дете от Добрич в календара на УНИЦЕФ за 2015 година

Рисунката на 14-годишната Виктория Барбова
Има нещо неповторимо в Добрич. Уж децата му са като всички останали. Обичат да играят и да пътешестват, да правят пленери сред природата. Но са много талантливи. Рисунките им са отличени с толкова награди, че е трудно да бъдат изброени.
Едва ли когато през 2006 г. Стела Славова и Дарина Стаматова решават да създадат Ателие по изобразително изкуство в града, са предполагали с каква творческа енергия им предстои да се срещнат.
В Ателието при Общинския младежки център идват и децата, и възрастните. Рисуват, занимават се с моден дизайн, с приложни изкуства... Школата е подготвила много настоящи студенти в престижни висши учебни заведения у нас и в чужбина.
Неотдавна рисунка на 14-годишната Виктория Барбова стигна до Международния конкурс International Environmental Children's Drawing Contest в Токио, Япония. Рисунката на Вики бе включена в календара на УНИЦЕФ за 2015 г. – слънчев плаж, мечтаната ваканция, усмихнати летовници – не само деца, но и малчугани от животинското царство са заедно, в пълна хармония!...
Още докато разказваме за отличието на Вики, пристига поредната новина: първа награда за 9-годишната възпитаничка на Ателието Сияна-Калина. И в нейната рисунка е светло, ярко, ведро, същински танц на хората и цветята. Колко красив може да бъде светът, нали!

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени