Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Киров: Трябва и съпътстваща инфраструктура за граничната ограда

Снимка: Добромир Видев

Дострояването на стена по границата ни с Турция трябва да е съпътствана с изграждане и на необходимата инфраструктура, смята кметът на Елхово Петър Киров. В предаването "Преди всички" Киров потвърди, че след построяване на оградата потокът от нелегални имигранти е намалял седем пъти:

Нямаме проблеми с тях. Службите работят активно. Преди година и половина, когато на територията на нашата община влизаха много хора, след изграждането на съоръжението това намаля драстично и потокът от нелегално преминаващи се насочи в такива зони, където няма изградено такова съоръжение. Аз мога да кажа само, че държавата има проблем и този проблем е с незаконно преминаващите хора. И когато говорим за едно съоръжение тип ограда, към нея задължително трябва да бъде изградена и съответната инфраструктура. Тази ограда трябва да има определено обслужване. На този етап ние нямаме възложени такива ангажименти и аз опредено мисля, че няма да сме ние хората, които ще ги изграждаме.

В Елхово има разпределителен център, в който се настаняват нелегално преминаващите, но той не е подчинен на Агенцията за бежанците, припомни Киров.

Интервюто на Таня Величкова с Петър Киров можете да чуете от звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна