Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испанският защитник Алексис Вияр Маркадо започна проби в "Берое"

Алексис Вияр Маркадо
Снимка: www.huracancf.com

Испанският ляв защитник Алексис Вияр Маркадо пристигна на проби във футболния "Берое" в лагера на старозагорци в турския курорт Алания. 26-годишният Вияр е юноша на "Валенсия", а в кариерата си е играл във втория отбор на родния си клуб, в дублиращия тим на "Тенерифе", в третодивизионния "Гандия" и за друг третодивизионен "Уракан" Валенсия, за който записва 89 официални срещи в предишните три сезона.

Бранителят, който има мачове в юношеските националния отбори на Испания до 16 и 17 години, е свободен агент от лятото. Вияр ще дебютира с екипа на "зелено-белите" в контролата срещу казахстанския "Каспий" (Актау), която ще се изиграе утре от 17.00 часа в комплекса "Голд Сити".

Той по всяка вероятност ще участва и във втория спаринг на тима в Турция на 1-ви февруари срещу полския "Гурник" (Забже). Тестовете си в състава на старозагорци продължава и литовският национал Валдемарс Боровскис. 30-годишният десен бранител напусна за няколко дни през миналата седмица "Берое" по семейни причини, но вчера отново се присъедини към отбора на лагера в Турция и ще участва в проверките в Алания.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени